Bistro Sinne avaa ovensa uudistuneena kesäsesonkiin

Bistro Sinne avaa ovensa 2.6.2020 täysin uudistuneena. Porvoon Taidetehtaalla sijaitsevalle ravintolalle on myönnetty yhteispohjoismainen ympäristömerkki, Joutsenmerkki. Samassa yhteydessä ravintolassa on tehty merkittäviä muutoksia sisustuksessa, jotta Covid-19 poikkeustilan vaatimukset saadaan täytettyä. Sohvakalusteita on purettu, pöytävälejä harvennettu ja asiakaspaikkoja vähennetty viranomaisvaatimusten mukaisesti.

”Jatkossa ruokamanifestimme on ympäristövastuullisuus ja kestävä kehitys. Haluamme ottaa vahvasti kantaa ympäristönmuutokseen ja pyrkiä omalla toiminnallamme mahdollisimman järkevään luonnonvarojen hyödyntämiseen. Bistro Sinne on Joutsenmerkitty ravintola, joka ottaa kokonaisvaltaisesti huomioon tiukat ympäristövaatimukset. Huomioimme nämä asiat tehdessämme päätöksiä niin raaka-aineiden, energian ja kemiallisten tuotteiden suhteen. Ruoka- ja juomafilosofiamme pohjautuu edelleenkin paikallisiin, lähellä tuotettuihin raaka-aineisiin. Tulemme entistä vahvemmin profiloitumaan lähellä tuotettuihin, ympäristöä vähemmän kuormittaviin raaka-aineisiin ja tuottajiin” , toteaa Bistro Sinnen taustalla ravintoloihtija, keittiömestari Kai Kallio.

”Olemme huolissamme ilmastonmuutoksesta ja maapallon lämpenemisestä, jolla on merkittävä vaikutus tulevaisuudessa raaka-aineiden saatavuudelle ja laadulle. Paikalliset tuottajat ovat osa Sinnen ekosysteemiä, jossa myös suomalaisella ruokaperinteellä on arvokas merkitys. Tätä tärkeää kulttuuriperimää haluamme vaalia” jatkaa Kallio.

Joutsenmerkitty ravintola ottaa ympäristön kokonaisvaltaisesti huomioon ja täyttää Joutsenmerkin tiukat vaatimukset. Joutsenmerkki edellyttää, että ravintola vähentää energian- ja vedenkulutusta, jätemääriä sekä kemiallisten tuotteiden käyttöä.

-Bistro Sinne on tehnyt hyviä toimenpiteitä energian- ja vedenkulutuksen sekä syntyvän ruokahävikin ja muun jätteen vähentämiseksi. Energiatehokkaiden laitteiden ja valaisimien hankintaan ja energiatehokkaaseen käyttöön kiinnitetään erityishuomiota, Joutsenmerkin johtava asiantuntija Harri Hotulainen kertoo.

Bistro Sinnessä käytettävät astianpesun ja siivouksen kemikaalit ovat Joutsenmerkittyjä ja käyttöön on otettu lisää ympäristömerkittyjä tuotteita kuten lautasliinat ja paperiset käsipyyhkeet.

-On hienoa, että ravintolassa tarjoillaan kasvisruokaa, erityisesti paikallisia ja luomuelintarvikkeita sekä kestävästi pyydettyjä kalatuotteita, Hotulainen sanoo.

Kesäkuun aikana avataan Bistro Sinnen Pop Up-terassi. Pop up tulee ravintola Fabrikenin terassille taidetehtaan pihalle ja konsepti tulee olemaan kesäasiakkaille kohdistettua ruokaa ja juomaa.

Lisätietoja:
Kai Kallio
Keittiömestari ja ravintoloihtija
kai@bistrosinne.fi
puh. 050 363 6178

Harri Hotulainen
Ympäristömerkintä Suomen johtava asiantuntija
harri.hotulainen@ecolabel.fi
puh. 0400 417 884