Blogikirjoitus: Kalaa vastuullisesti
Haluamme tarjota asiakkaillemme vastuullisesti pyydettyä kalaa sekä tukea pienyrittäjiä. Nämä kaksi olemme yhdistäneet mm. tekemällä yhteystyötä Piipanojan kanssa. Piipanoja on vuonna 1990 toimintansa aloittanut pieni kalasavustamo Nauvosta. Nauvo on erittäin viehättävä ja eloisa noin 1500 asukkaan saaristoyhteisö, jossa suosittelemme lämpimästi käymään. Varsinkin nyt, kun matkailua Suomen rajojen ulkopuolelle ei suositella. Matka Porvoosta Nauvoon kestää n. 3,5 tuntia, joten siellä voi hyvin piipahtaa viettämään vaikkapa viikonloppua.
Piipanoja työllistää yrittäjän itsensä, Johanna Piipanojan, lisäksi täyspäiväisesti kaksi henkilöä sekä osa-aikaisesti savustamon toisen perustajajäsenen, Paula Piipanojan. Yritys käyttää pääasiassa kotimaisia raaka-aineita, joita se ostaa kotimaisilta kalatukuilta. Kalatukkujen tuotteet vuorostaan tulevat kotimaisilta kalankasvattajilta ja kalastajilta. (Ainoana poikkeuksena norjalainen lohi).
Meillä Sinnessä Menu Naturen käynnistää alkuruokiemme yksi helmistä, joka sisältää Piipanojan silakkaa, Porvoon lakritsia ja sitruunaa. Nämä kolme raaka-ainetta muodostavat suorastaan pyhän makukolminaisuuden, jota kannattaa ehdottomasti testata.
Suosittelemme lämpimästi myös ottamaan Piipanojan somesivut seurantaan, sivuilta löydät pilkettä silmäkulmasta sekä ihania kalareseptejä.