Smaku Borgå 22.8-3.9.2022

Tanken med Smaku-evenemang är att berätta hur lokala restauranger smakar med smakportioner. Under Smaku kan du med lite pengar bekanta dig med stadens smakvärld: portionerna kostar endast 5-7 euro.

Smaku Borgå kommer att äga rum från 22 augusti till 3 september 2022 och Smakus huvudevenemang kommer äntligen att äga rum igen på Konstfabrikens Avantisal den 3 september 2022! Det blir god mat, dryck och goda vibbar!

Samtidigt med Smaku huvudevenemang arrangeras på Konstfabriken Food Talks, där man pratar självklart om mat! Inklusive t.ex. Karita Tykkä, Kai Kallio, Robert Nemlander, Satu Silvo…och den karismatiske FRANS från Borgå står för livemusiken!

Välkommen att prova vad Borgå smakar!

Bistro Sinnens Smaku portioner 2022:

Kantarell en cocotte, rosmarin-baconsnö och ängssyra (G,L) 7 €
En klassiker från det franska köket, tillagad i en skål eller gryta. Portionen inkluderar gräddig kantarellstuvning, ekologiskt ägg, rosmarin-baconpulver och ängssyra.

Limemarinerad skräpfisk, avokadokräm och paprikaskum (G,L,M,ÄF) 7 €
Skräpfisk? Det finns inget sådant och vi visar hur mört, braxen, gädda eller en nors trollas till en salongsläckerhet.

Artesanhallonglass och salmiakmaräng “Baked Alaska” (L) 5 €
Artesanglass gjord på våra självplockade hallon, serverad i form av en ugnsglass med salmiakmaräng och tårtbotten.